ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ « ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ » ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ « ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ » ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες:
Σε συνθήκες μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων, μείωσης μισθών και συντάξεων και της ανεργίας να είναι στα ύψη, η δημοτική αρχή του Δήμου μας, εισηγήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (σύσσωμη η παράταξη της πλειοψηφίας και δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης) την Τετάρτη 15 Νοέμβρη στο δημοτικό συμβούλιο το ξεζούμισμα των λαϊκών οικογενειών αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη (αύξηση συντελεστή ανά τετραγωνικό μέτρο από 12,5% έως 46,15%) και τα τέλη ύδρευσης (αύξηση παγίων κατά 220%,380%, & 412% αντίστοιχα στις Δ. Ενότητες Γαστούνης, Βαρθολομιού, Τραγανού, και διπλασιασμό της τιμής τουνερού ανά κυβ. μέτρο). Με άλλα λόγια, αφού οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, εφαρμόζοντας τα μνημόνια, έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τη χρηματοδότηση των Δήμων,( παρακρατώντας εκατοντάδες εκατομύρια κάθε χρόνο από τους Δήμους ) η δημοτική αρχή αναλαμβάνει να υποκαταστήσει και να αντιγράψει, καθαρά κρατικές λειτουργίες και πρακτικές, επιβάλλοντας τα δικά της χαράτσια στον ήδη άγρια φορολογημένο λαό.
Η Δημοτική Αρχή, ακολουθεί πιστά την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναδεικνύοντας πανηγυρικά την ορθότητα της άποψης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ότι είναι το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής κρατικής μηχανής και ότι η Τοπική Διοίκηση, εδώ και χρόνια, είναι η προέκταση αυτού του χεριού.
Αφού σε ξεζουμίσει το κράτος, με τους πολυποίκιλους και δυσβάσταχτους φόρους και τέλη (για να έχει να δίνει στους ’’δανειστές μας ’’ και στα μονοπώλια που υπηρετεί), οι δήμοι σου λένε: Θες να σου μαζεύουν τα σκουπίδια; Πλήρωσε. Θες φως στο δρόμο; Πλήρωσε. Θες να πιείς νερό, που δεν πίνεται; Πλήρωσε. Θες πράσινο στην πόλη σου; Πλήρωσε. Θες παιδικό σταθμό; Πλήρωσε. Θες σχολείο; Πλήρωσε. Έχεις σπίτι που κόπιασες μια ζωή να το αποκτήσεις; Εκτός των άλλων (ΕΝΦΙΑ) πλήρωσε και στο Δήμο τέλος στην ακίνητη περιουσία, το γνωστό ΤΑΠ.
Τέλη και φόροι, για ότι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου, με την εφευρετικότητα των κυβερνήσεων κεντρικά και τοπικά να οργιάζει. Μάλλον παρασύρθηκε η δημοτική αρχή από την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι ήρθε η “δίκαιη ανάπτυξη”, και άρα άρχισαν να γεμίζουν ζεστό χρήμα οι τσέπες των λαϊκών οικογενειών και άρα “δικαίως τω λόγω” ένα μέρος αυτών των εσόδων πάνε και για τον έρμο το φτωχό το Δήμο μας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» δυστυχώς δεν είχε τη δυνατότητα να καταψηφίσει την εισήγηση της δημοτικής αρχής για να πρότεινε να μην γίνει καμία αύξηση σε κανένα τέλος (αφού η μοναδική έδρα που είχε καταλάβει στις τελευταίες δημοτικές εκλογές της αφαιρέθηκε με άδικα μέσα). Άμεσα να υπάρξει πλήρης απαλλαγή των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (πολυτέκνων, ανέργων, αναπήρων, άπορων) από την καταβολή δημοτικών τελών. Η θέση μας είναι να καταργηθούν κεντρικά, σε μια πορεία όλα αυτά, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45% και να χρηματοδοτούνται οι Δήμοι από το κρατικό προϋπολογισμό. Είναι φως φανάρι ότι η δημοτική αρχή αξιοποιεί όλο το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης τριακονταετίας και βάλε, για να χαρατσώσει τους δημότες και να παρουσιάσει έργο, αντί να στραφεί αγωνιστικά συσπειρώνοντας το λαό της περιοχής στη διεκδίκηση χρηματοδότησης, από τον κρατικό προϋπολογισμό, των κονδυλίων που έχει ανάγκη και δικαιούται ο δήμος.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό να οργανωθεί και να συμπορευθεί μαζί της, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά και να χαράξει το δικό του δρόμο. Να βάλει τέλος στην φορομπηχτική πολιτική, σε όλα αυτά και αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή, να αγωνιστεί για την ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην κάνει εκπτώσεις στις ανάγκες του και να παλέψει για να κατακτήσει όλα όσα του ανήκουν, αφού ο ίδιος και μόνο αυτός τα παράγει. Δηλαδή τα πάντα.
Νοέμβρης 2017

Categories: Άρθρα


Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*