Χρ. Χριστόπουλος: Καθυστερούν ανησυχητικά την ρύθμιση των 120 δόσεων…

Χρ. Χριστόπουλος: Καθυστερούν ανησυχητικά την ρύθμιση των 120 δόσεων…
  • ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΟΙΚΟΝ. ΕΠΟΠΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΗΛΕΙΑΣ

Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την εφαρμογή της ρύθμισης των 120 δόσεων επαγγελματιών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία επεσήμανε με νεώτερες δηλώσεις του ο Οικον. Επόπτης και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας, Χρήστος Χριστόπουλος.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον σοβαρά θέματα που απασχολούν σήμερα την αγορά μας, και σαφώς συνδέονται με την τοπική μας οικονομία στην οποία εξακολουθουν να υπάρχουν δυσχέρειες ρευστότητας…
Όταν ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, υπήρξε η αισιοδοξία ότι πράγματι θα αντιμετωπισθούν προβλήματα που έχουν σχέση με τις οφειλές και περιμέναμε να δούμε το σχετικό μέτρο στις υπόλοιπες παραμέτρους και σε συνδυασμό με την ρύθμιση οφειλών σε Εφορία κ.λπ. να καταλάβουμε την χρησιμότητά του.
Παρ’ όλα αυτά περιμένουμε ακόμα, τονίζει ο κ. Χριστόπουλος, διαπιστώνοντας πλέον ότι υπάρχει καθυστέρηση που μας ανησυχεί και μας προβληματίζει ιδιαίτερα, πολύ περισσότερο όταν οι ασφαλιστικές εισφορές «τρέχουν» και είναι αδύνατον από πολλούς επαγγελματίες να καλυφθούν βάσει των σημερινών δεδομένων.
Θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει τουλάχιστον μία ενημέρωση από τα Οικονομικά Υπουργεία ή ακόμα την Υπουργό κ. Αχτσιόγλου και τον εξ’ αντικειμένου αρμόδιο Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο ώστε να έχουμε την πραγματική εικόνα για το αν τελικά θα προχωρήσουν οι ρυθμίσεις, κάτω από ποιές προϋποθέσεις και βάσει ποιού χρονοδιαγράμματος.
Ο Επιμελητηριακός θεσμός όπως προσθέτει ο κ. Χριστόπουλος με μια σειρά αλλεπάλληλων παρεμβάσεων και πιέσεων έχει ζητήσει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση επισημαίνοντας παράλληλα την σπουδαιότητα τέτοιων ρυθμίσεων, που θα βοηθήσουν την αγορά. Και βεβαίως η πίεση αυτή πρέπει να συνεχισθεί και τις επόμενες μέρες σε μια κατεύθυνση τέτοια, ώστε να επιδιώκεται άμεσα η λύση του προβλήματος. Τούτο έχει ζητήσει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας Κώστας Νικολούτσος και εκεί στρέφοναι πολλές από τις προσπάθειές μας.
Συμπλήρωσε ακόμη ο Οικον. Επόπτης του ΕΒΕ ότι ήδη τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν μόλις χθες σε τοπικό ρεπορτάζ με την αύξηση ληξιπρόθεσμων χρεών τα τελευταία τρία χρόνια , δείχνουν την εξαιρετικώς δύσκολη θέση των επαγγελματιών μας, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για να προχωρήσει το θέμα των ρυθμίσεων.
Η αγορά – κατέληξε – περιμένει να πάρει μια «ανάσα» από το δυσβάσταχτο μέρος των ασφαλιστικών εισφορών, πριν τα πράγματα, γίνουν χειρότερα για τον επιχειρηματικό κόσμο, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτος από την Πολιτεία μπροστά στα… απειλητικά «νύχια» των δανείων.

Categories: Τοπικά


Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*