Δηλώσεις και τοποθετήσεις Εργατικού Κέντρου Πύργου την 14/12/2017 για την απεργία

Δηλώσεις και τοποθετήσεις Εργατικού Κέντρου Πύργου την 14/12/2017 για την απεργία

Δηλώσεις και τοποθετήσεις Εργατικού Κέντρου Πύργου την 14/12/2017 για την απεργία και τα μέτρα που εξαθλιώνουν τον Εργαζόμενο ,Ανασφάλιστο,Συνταξιούχο και ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες

Δήλωση Βέντρα Ιωάννη Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πύργου

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων και εργαζόμενων,με κυρίαρχα δικαιώματα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας.

Αγωνιζόμαστε για την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων,που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων,της καθολικότητας της ΕΓΣΣΕ,της επεκτασιμότητας και της συνολικής μετενέργειας.

Τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών και των εργοδοτικών οργανώσεων για κλαδικές συλλογικές διαπραγματεύσεις και  κατάρτιση ΣΣΕ,χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την ανατροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν κι την υπογραφή επιχειρησιακών ΣΣΕ ή ατομικών συμβάσεων με πρόσχημα την κρίση.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση,την αυτονομία των συνδικάτων ,την άσκηση του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων και την απαγόρευση της εργοδοτικής ανταπεργίας.Προστασία των εργαζομένων απο προληπτικές πράξεις παρεμπόδισης,δίωξης και ποινικοποίησης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ζούπη Χρύσα Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πύργου

Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.ΚΑΜΙΑ εξαίρεση απο την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων απο τις μαζικές απολύσεις που προέρχονται απο την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Νομοθετική απαγόρευση απολύσεων σε επιχειρήσεις που λαμβάνουν οποιαδήποτε μορφή επιδότησης.Πλήρης αποκατάσταση του προνομίου των εργατικών απαιτήσεων.Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τις ομαδικές απολύσεις.

Σεβασμός στην αργία της Κυριακής.Η Κυριακή δεν είναι μέτρο ανάπτυξης …είναι ημέρα ανάπαυσης και ημέρα λατρείας των θείων μυστηρίων,είναι ημέρα οικογενειακής θαλπωρής.

Καμία ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

Προστασία υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και επέκταση των ΒΑΕ.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων σε διακρίσεις και βία ομάδων νέοι,γυναίκες εργαζόμενοι πλησίον σύνταξης άτομα με αναπηρίες,…

Categories: Τοπικά


Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*