Ευαισθητοποίηση μαθητών 1ου Γυμνασίου Πύργου για τα ΑΜΕΑ

Ευαισθητοποίηση μαθητών 1ου Γυμνασίου Πύργου για τα ΑΜΕΑ

Στο πλαίσιο προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που πραγματοποίησαν με καθηγητές του σχολείου τους, αντιπροσωπεία μαθητών της Α΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Πύργου, έγινε δεκτή στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, από τον Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή και τη Διευθύντρια Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου κα Σοφία Ζάγκλη .
Ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες και με αφορμή ένα σχετικό κείμενο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που διδάχτηκαν, μελέτησαν τις ανάγκες των ατόμων με κινητικά και όχι μόνο προβλήματα και πως αυτές αντιμετωπίζονται στην πόλη μας. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησαν συνάντηση στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, όπου μοίρασαν στον κόσμο φυλλάδια και αφίσες που τα ίδια τα παιδιά δημιούργησαν.
Μέρος της δράσης τους αποτέλεσε και η συνάντησή τους με τον κ. Δήμαρχο, στον οποίο επέδωσαν φυλλάδιο – ψήφισμα με το αποτέλεσμα της εργασίας τους. Άκουσε με προσοχή την αντιπροσωπεία των μαθητών και ανέγνωσε το φυλλάδιο. Ακολούθησε συζήτηση μαζί τους για την αφορμή της δράσης αλλά κυρίως για τα συμπεράσματά της.
Ο κ. Δήμαρχος επαίνεσε τα παιδιά για την επιλογή του θέματος και κυρίως για το ότι απέδειξαν, με τον τρόπο αυτό, ότι διακατέχονται από κοινωνική ευαισθησία, την οποία –τα συμβούλεψε- να εξακολουθούν να καλλιεργούν στη ζωή τους και πάντα να σέβονται τους συνανθρώπους και την πόλη μας. Δεσμεύτηκε ότι θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε τους δράση και ο Δήμος θα είναι ανοιχτός σε πρωτοβουλίες και προγράμματα που προάγουν τον πολιτισμό σε κάθε του μορφή και αφυπνίζουν τους κοινωνικούς αισθητήρες.
Στη συνέχεια η κα Ζάγκλη τους εξήγησε τη συνεργασία του Δήμου με τα σχολεία και τους ανέφερε την ύπαρξη του Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου, καλώντας τα να προετοιμάσουν με τους καθηγητές τους επίσκεψη στο Δήμο, στην οποία θα ξεναγηθούν στους χώρους λειτουργίας του και στο Μουσείο, ώστε να κατανοήσουν την τοπική ιστορία-λαογραφία και να μάθουν για τους επιφανείς Πυργιώτες οι οποίοι ως δωρητές-ευεργέτες ή ως αναγνωρισμένες προσωπικότητες, πρωταγωνίστησαν στην ιστορία του τόπου μας.

Categories: Τοπικά


Σχετικά Άρθρα

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*