Η Πένυ Παπακωνσταν τίνου- Ορχήστρα Smyrna- στη Μουσική Εγκυκλοπαίδεια

Η Πένυ Παπακωνσταν τίνου- Ορχήστρα Smyrna- στη Μουσική Εγκυκλοπαίδεια

Ορχήστρα Smyrna:

Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν)
Κάλη Καμπούρη (κανονάκι)
Δήμητρα Καχριμανίδη (λαούτο)
Ειρήνη Νικολακοπούλου (βιολί)
Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, νταούλι, κιθάρα, φλογέρα, ζήλιες, κουτάλια, καστανιέτες)
Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι)

Η γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Smyrnα, επτά χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή της στην ελληνική μουσική σκηνή με το cd «Θα τραγουδήσω αγαληνά», έρχεται να προσθέσει μία συλλογή από αγαπημένα, αλλά και δισκογραφικά δυσεύρετα τραγούδια απ’ όλο τον ελλαδικό χώρο.

Μοναδικής ευαισθησίας τραγούδια, όπως το ομώνυμο «Τι καλά το λέει τ’ αηδόνι» και η «Μηλίτσα» από τη Θράκη, το «Κοίτα με γλυκιά μου αγάπη» από τη Δράμα και τα μικρασιάτικα «Χορεύεις χαϊδεμένη μου» και «Χθες το βράδυ» ανταμώνουν μεταξύ άλλων αρμονικά με τη μακεδονίτικη «Τριανταφυλλιά», το «Τράβα σπάγγο» του Δ. Σέμση, αλλά και τα γνωστά νησιώτικα χορευτικά του Γιώργου Κονιτόπουλου «Βεγγέρα» και «Θα πάρω βόλτα τα βουνά».

Οργανικοί σκοποί (Ράικος Μακεδονίας, Σελφω Ηπείρου, Σκοπός του πράσινου Κυκλάδων) συμπληρώνουν το cd μαζί με το ομώνυμο ορχηστρικό κομμάτι «Smyrna» σε μουσική της Πένυς Παπακωνσταντίνου και Ελευθερίας Κουρλιά.

Ξεχωριστή θέση στο cd έχει η σπουδαία τραγουδοποιός Βάσω Αλλαγιάννη, που συναντιέται εδώ με την ορχήστρα Smyrna και την Ερωφίλη και καλωσορίζουν την πανταχού παρούσα «Άνοιξη», μ’ ένα ελπιδοφόρο τραγούδι-μήνυμα σε στίχους του Αλέξανδρου Στεφόπουλου.

Categories: Μουσική


Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*