Κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Με σύνθημα “Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία – όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς” παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τα δικαστήρια στον Πύργο πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη στις 10:30 το πρωί το συνδικάτο οικοδόμων Ηλείας, το σωματείο ιδιωτικών υπάλληλων και το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου. Σε σχετική ανακοίνωση κάλεσμα που εξέδωσαν καλούν τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συλλόγους αυτοαπασχολουμένων να πάρουν μαζικά μέρος στη κινητοποίηση ενάντια στην υφαρπαγή του μόχθου του λαού από τις τράπεζες και από την κυβέρνηση. Ειδικότερα στην ανακοίνωση τονίζουν τα εξής:
Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει.
Την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σφίγγει την θηλιά του χρέους στον λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις.

Καλούμε τον λαό σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.
Απαιτούμε:
• Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
• Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
• Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
• Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
• Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
• Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
• Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Categories: Τοπικά


Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*