Λυδία Κονιόρδου: «Το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει την προσφορά του ΦεστιβάλΚινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το δημιουργικό του και παιδαγωγικό του έργο»

Λυδία Κονιόρδου: «Το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει την προσφορά του ΦεστιβάλΚινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το δημιουργικό του και παιδαγωγικό του έργο»

* Το βραβείο Ανθρώπινων Αξιών από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η αναγνώριση του πολυδιάστατου χαρακτήρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, μετά από 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, αποτελεί την σημαντικότερη ίσως επιβράβευση ότι πέραν της καλλιτεχνικής του επάρκειας, προάγει με σαφήνεια και πληρότητα τις δημοκρατικές αξίες που δίνουν περιεχόμενο και ποιότητα στην ανθρώπινη ζωή, επιβραβεύει την δημιουργικότητα των παιδιών και νέων, δίνει μορφή στην δημιουργικότητα και την εξωστρέφεια, αναδεικνύει ένα ισχυρό κύτταρο αναγέννησης.
Στην ξεχωριστή συμβολή του Φεστιβάλ στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των νέων, στην καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης και στην απόκτηση γνώσεων, για να μπορούν να εκφράζονται δημιουργικά μέσω της εικόνας, αναφέρεται στον χαιρετισμό της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.
«Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που γιορτάζει φέτος τα είκοσι χρόνια του, μας εκπλήσσει διαρκώς με τις καινοτόμες δράσεις του, τις αισθητικές του επιλογές, την οργανωτική του αρτιότητα και τον ανθρωποκεντρισμό του.
Η προβολή ταινιών απ’ όλες τις χώρες του πλανήτη, η φυσική παρουσία κινηματογραφιστών, ανθρώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και θεσμικών παραγόντων από δεκάδες ξένες χώρες αντανακλούν τη διεθνή του ακτινοβολία και καταξίωση.
Το Φεστιβάλ Ολυμπίας με τις προβολές και αναλύσεις ταινιών, την επεξεργασία και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη διοργάνωση ημερίδων για την οπτικοακουστική παιδεία και τόσες άλλες συμμετοχικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενο με τη σχολική κοινότητα συμβάλλει τα μέγιστα στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των νέων, στην καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης και στην απόκτηση γνώσεων, για να μπορούν να εκφράζονται δημιουργικά μέσω της εικόνας.
Αναγνωρίζοντας αυτή του την προσφορά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κάνει πράξη την επιθυμία των διοργανωτών και της τοπικής κοινωνίας που το έχει αγκαλιάσει, με την υπογραφή τριετούς προγραμματικής σύμβασης χρηματοδότησης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας ΚΟΙΝΣΕΠ», προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το δημιουργικό του και παιδαγωγικό του έργο. Εύχομαι από καρδιάς στο 20 ο Φεστιβάλ, στους διοργανωτές, τους εθελοντές, τους διαγωνιζόμενους, τους εμψυχωτές των εργαστηρίων, Έλληνες και ξένους, καλή επιτυχία».
Ευκαιρία για σκέψη και σχεδιασμό, χαρακτηρίζει την φετινή επέτειο των 20 χρόνων του Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Τα εκατοντάδες παιδιά όμως που θα συμμετάσχουν και φέτος με διάφορους τρόπους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, είναι ταυτόχρονα ο απολογισμός των είκοσι χρόνων του και ο σχεδιασμός του για το μέλλον.
Μέσα σε αυτά τα είκοσι χρόνια, χιλιάδες παιδιά έχουν απολαύσει το προνόμιο να βρεθούν σε μία κινηματογραφική αίθουσα και να δουν σπάνιες ταινίες από όλο τον κόσμο, ταινίες που δεν θα είχαν την ευκαιρία να δουν αν δεν υπήρχε το Φεστιβάλ Ολυμπίας. Χιλιάδες παιδιά έχουν βγει από τις αίθουσες σημαδεμένα ανεξίτηλα από την επαφή τους με την τέχνη. Και αρκετά από αυτά, κατάφεραν να περάσουν από την άλλη πλευρά της κάμερας ή να αλλάξουν οπτική γωνία. Γιατί είναι βέβαιο ότι μέσα στο σκοτάδι της κινηματογραφικής αίθουσας, τα μάτια ανοίγουν και το μυαλό φωτίζεται.
Η φετινή επέτειος λοιπόν είναι μία ευκαιρία για το Φεστιβάλ να στοχαστεί την πορεία αυτών των είκοσι χρόνων, να γιορτάσει τη φετινή διοργάνωση με όλο το νεανικό κέφι που διαθέτει, και να σχεδιάσει τα επόμενα είκοσι χρόνια.
Η Βουλή των Ελλήνων θα είναι παρούσα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της τέχνης και της παιδικής ηλικίας, αλλά και στις επόμενες που θα έρθουν, απονέμοντας και φέτος το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» σε ταινία του διαγωνιστικού τμήματος. Εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στην εξαιρετική αυτή διοργάνωση».
Υπενθυμίζεται ότι το 2015 χαρακτηρίστηκε από την θέσπιση, από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, του συγκεκριμένου Βραβείου.Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*