Ο δήμαρχος Πύργου για στέγαση Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις απόθήκες ΑΣΟ

Ο δήμαρχος Πύργου για στέγαση Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις απόθήκες ΑΣΟ

Σε ερώτηση για την υπογραφή σύμβασης σταθερής υποστήριξης του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Νέων Ολυμπίας από το Υπουργείο Πολιτισμού και την πιθανή σταθερή στέγαση του στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής δήλωσε :
«Χαιρετίζω θερμά το γεγονός ότι το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νέων Ολυμπίας θα στηρίζεται σταθερά πλέον από το υπουργείο Πολιτισμού.
Είναι επίσης καλοδεχούμενη η μόνιμη στέγαση του στις αποθήκες του Α.Σ.Ο για την πληρέστερη και αρτιότερη οργάνωση των εκδηλώσεων του στο μέλλον.
Όμως, σταθερό αίτημα του Δήμου είναι η ανάπτυξη στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ ενός πολυχρηστικού Κέντρου Πολιτισμού και Εθελοντισμού καθημερινής λειτουργίας.
Η Πόλη μας στερείται ενός πολυχρηστικού Κέντρου Πολιτισμού και Εθελοντισμού καθημερινής χρήσης,παρότι μέσα στο Κοινωνικό σώμα του Δήμου μας ανθούν εξαιρετικές πρωτοβουλίες Πολιτιστικών και Εθελοντικών δράσεων ευρύτατης Κοινωνικής προσφοράς και αποδοχής.
Οι δράσεις αυτές αναπτύσσονται κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και το γεγονός αυτό εγώ ως Δήμαρχος δεν μπορώ ούτε σκοπεύω να το αγνοήσω.
Στόχος μου ήταν και είναι,η μετατροπή των πρώην Αποθηκών του ΑΣΟ ,οργανικού κτιριακού συγκροτήματος του Αστικού μας ιστού και της ιστορίας της Πόλης μας, σε ολοκληρωμένο συγκρότημα Πολιτισμού και Εθελοντισμού, όπου θα βρίσκουν στέγη ΟΛΟΙ όσοι μπορούν και θέλουν να <παράγουν> και να <εκφραστούν> μέσα από τον Πολιτισμό και την Κοινωνική προσφορά.
Στο πλαίσιο αυτού του στόχου –έργου, το Φεστιβάλ Νέων Ολυμπίας πρέπει και θα έχει προνομιακή μόνιμη στέγαση και κατά προτεραιότητα χρήση των χώρων του στις περιόδους αιχμής των εκδηλώσεων του ,αλλά αυτό το Πολύκεντρο Πολι-τισμού και Εθελοντισμού πρέπει και θα έχει καθημερινή λει-τουργικότητα και διαρκώς διαχεόμενη σε όλη την Κοινωνία του Δήμου μας και της Ηλείας ωφελιμότητα.
Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε,κάθε πρωτοβουλία των μικρών και μεγάλων Ηγετών της Κοινωνίας, πρέπει να λαμβάνει υπόψη της το ΟΛΟΝ της Κοινωνίας και όχι το μέρος εκείνο της Κοινωνίας που μας βολεύει κατά καιρούς, λόγω επικαιρότητας.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν κινηθεί και θα κινηθούν όλες οι ενέργειες του Δήμου και να μην ξεχνούν κάποιοι,ότι οι Αποθήκες του ΑΣΟ άνηκαν και ανήκουν στους Πυργιώτες και στην ιστορία του Πύργου και σε κανένα άλλον!!
Αν δε το αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο που θα τεθεί ως θέμα, υπάρχει δυνατότητα ν’ αρχίσει και δικαστική διεκδίκησή τους, αφού ο Δήμος μας ήταν ο ΜΟΝΟΣ που δεν πήρε την περιουσία που του αναλογούσε κατά τη διάλυση του ΑΣΟ.
Τέλος υπενθυμίζω ότι, από τις προηγούμενες θητείες μου δι-εκδικούσα τον χώρο για τον Δήμο, για να γίνει Aγορά τύπου Aγοράς «Χανίων Κρήτης», λόγος που δεν υπάρχει πλέον λόγω του έργου «Ξυστρή» αλλά οι τότε ιθύνοντες σκεπτόμενοι ανε-ξήγητα, δεν τον έδωσαν και το αποτέλεσμα το βιώσαμε και το βιώνουμε, με το Ινστιτούτο ΑΣΟ να λεηλατείται και τις αποθή-κες στο κέντρο της πόλης να αποτελούν εστία μόλυνσης τα τελευταία 20 χρόνια.”

Categories: Τοπικά


Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*