Ο δήμος Πύργου για την κοπή πεύκων στο Επαρχείο

Ο δήμος Πύργου για την κοπή πεύκων στο Επαρχείο

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει από την κοπή των τριών πεύκων στο λόφο του επαρχείου από την υπηρεσία μας, θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες της πόλης μας, για τους λόγους που προβήκαμε στην παραπάνω ενέργεια:
Την τελευταία δεκαετία κατά την διάρκεια κυρίως της χειμερινής περιόδου, έχουμε συνεχείς πτώσεις πεύκων που βρίσκονται στο λόφο του επαρχείου, είτε ολόκληρων των δένδρων είτε μεγάλων κλαδιών αυτών .
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:
• Πτώση δυο δένδρων πλησίον του πρώην ραδιοφωνικού σταθμού επί της οδού Διάκου που είχε ως αποτέλεσμα την θραύση πολλών μαρμάρων και των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων.
• Πτώση ενός δένδρου πίσω από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.
• Πτώση ενός δένδρου επί της οδού Κολοκοτρώνη.
• Πτώση ενός τεράστιου κλαδιού πλησίον του Ιερού του Αγίου Νικολάου, για την απομάκρυνση του οποίου χρειάστηκαν τέσσερα μεγάλα φορτηγά.
• Πτώση ενός τεράστιου κλαδιού πλησίον της ανόδου προς το επαρχείο πάνω στα παγκάκια ανάπαυσης των πολιτών τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Υπάρχει μια σειρά ιδίων συμβάντων με τελευταία γεγονότα τον περασμένο Φεβρουάριο την πτώση ενός ολόκληρου τεράστιου πεύκου πλησίον του οικήματος του τουριστικού περιπτέρου και την πτώση ενός τεράστιου κλαδιού ανατολικά του Αγίου Νικολάου.
Κατόπιν των ανωτέρω συμβάντων και προς αποφυγήν δυσάρεστων γεγονότων που από τύχη δεν είχαν συμβεί μέχρι τώρα, (τραυματισμοί πολιτών, καταστροφές περιουσιών κλπ.),
η Υπηρεσία μας απευθύνθηκε στο Δασαρχείο Πύργου και αφού έγινε εμπεριστατωμένος έλεγχος των πεύκων από δύο Δασολόγους της Διεύθυνσης Δασών Ηλείας και υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας, κρίθηκαν άκρως επικίνδυνα τα τρία πεύκα που ήδη έχουμε κόψει και το κλάδεμα των υπολοίπων κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθεί ανεπιθύμητη πτώση κλαδιών στο μέλλον.
Η Υπηρεσία μας θα προβεί άμεσα στην αντικατάσταση των κομμένων δένδρων με άλλα δένδρα ήδη διαμορφωμένα, ασφαλή και κατάλληλα για σκίαση.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΖΟΥΜΠΑΚΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣWrite a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*