Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στο Συμβούλιο των Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στο Συμβούλιο των Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στις 20-21 Νοεμβρίου 2017, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.
Στο Συμβούλιο, που συνεδρίασε τη Δευτέρα 20-11-2017 στις Βρυξέλλες, ο Υφυπουργός παρουσίασε τις θέσεις της Ελλάδας και τη σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ).
O κ. Μπαξεβανάκης επισήμανε το διττό ρόλο που επιτελεί η ΕΕΚ σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Ως προς τον επαγγελματικό ρόλο αφορά αναφέρθηκε στην προετοιμασία των αποφοίτων ώστε να εισέλθουν με επιτυχία στο επάγγελμα και παράλληλα να συμβάλουν στη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, στόχος που συνδέεται άμεσα με την εθνική προσπάθεια της χώρας για παραγωγική ανασυγκρότηση, θέτοντας στο επίκεντρο τη γνώση και την εργασία. Αναφορικά με τον κοινωνικό ρόλο επισήμανε την προσπάθεια που επιτελείται να αξιοποιηθούν τα χαρακτηριστικά της ΕΕΚ για να περιοριστούν οι κοινωνικές και κατ’ επέκταση εκπαιδευτικές ανισότητες και να δημιουργηθεί για τους απόφοιτους της ΕΕΚ ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον με τη δημιουργική συμμετοχή όλων των εκπαιδευόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Categories: Ελλάδα


Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*