Ομοσπονδια Γυναικών Ελλάδας: Ανακοίνωση για την ημέρα της γυναίκας 8 Μάρτη

161 χρόνια πριν, στις 8 Μάρτη 1857, οι εργάτριες στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης κατέβηκαν σε απεργία διεκδικώντας μείωση των ωρών εργασίας στις 10 από τις 16, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους τους. Με εντολή της κυβέρνησης και των εργοδοτών οι αστυνομικές δυνάμεις ρίχτηκαν με μανία πάνω στις μαχητικές διαδηλώσεις των εργατριών και τις αιματοκύλησαν.
Σήμερα ας μην ευτελίζουμε το νόημα αυτής της ημέρας δίνοντας διέξοδο στις γυναίκες μόνο στη διασκέδαση. Ας μην ξεχνάμε…
Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής η διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες μας αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής που μας αξίζει.
Είναι καθήκον μας να μην παρασυρθούμε λοιπόν στη λήθη. Είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε για εμάς και τις οικογένειές μας, για μόρφωση – παιδεία – υγεία, για τα δικαιώματα στην εργασία, τη μητρότητα και τον ελεύθερο χρόνο.
Η ομάδα μας την Πέμπτη 8 Μάρτη στις 11:00πμ θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του νοσοκομείου Πύργου για τα οξυμένα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο της υγείας το νομό μας και πανελλαδικά.
Καλούμε τις γυναίκες της περιοχής να τιμήσουμε μαζί το αγωνιστικό περιεχόμενο αυτής της ημέρας!

Ομάδα Γυναικών Πύργου της ΟΓΕWrite a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*