Γιάν. Αργυρόπουλος: Στην εποχή των «έξυπνων πόλεων»

Γιάν. Αργυρόπουλος: Στην εποχή των «έξυπνων πόλεων»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου» ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας για τις έξυπνες πολεις που διοργάνωσε η επιτροπή Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ. Στο διαγωνισμό που διήρκησε τέσσερις μέρες συμμετείχαν 128 ομάδες και 380 διαγωνιζόμενοι, κυρίως νέοι, οι οποίοι παρουσίασαν στην κριτική επιτροπή τις ιδέες και τις εργασίες τους που μπορούν να εφαρμοστούν στους δήμους αλλά και γενικότερα σε φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Στις εργασίες του μαραθωνίου παρέστη και τις τέσσερις μέρες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ο οποίος στην ομιλία του τόνισε τα εξής: «Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ δεν αποτελεί μια μεμονωμένη ενέργεια, αλλά αφετηρία για μια σειρά δράσεων και ενεργειών μέσω των οποίων φρέσκες και καινοτόμες ιδέες θα μπορούν να εφαρμοστούν προς όφελος των πολιτών στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι συγκινητικό και συγχρόνως αισιόδοξο να βλέπεις τόσους νέους να συμμετέχουν στο Μαραθώνιο και να διεκδικούν με τις ιδέες τους μια θέση στην Ελλάδα του αύριο και της δημιουργίας». Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στο στόχο της άμεσης δημιουργίας του «Ιnnovation lab» μέσω του οποίου θα μπορεί να υποστηριχθεί έμπρακτα η υλοποίηση των νέων καινοτόμων ιδεών που θα διακριθούν και θα αξιολογηθούν θετικά.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσιάμης, Πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ολοκλήρωση της κεντρικής τεχνολογικής υποδομής των Δήμων και παρουσίασε το 1ο Ελληνικό accelerator για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων.
Τις εργασίες του μαραθωνίου παρακολούθησε ο επικεφαλής της παράταξης στο δήμο Πύργου «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος ο οποίος με δηλωσή του επισήμανε: «Οι νέες τεχνολογίες και οι καινοτόμες προτάσεις πρέπει να αξιοποιούνται πλέον από τους δήμους για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω καλές πρακτικές από άλλους δήμους όπως του Ηρακλείου, των Τρικάλων, της Χαλκίδας, του Μοσχάτου σε τομείς όπως η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η μείωση του κόστους ηλεκτροφωτισμού, η παροχή δωρεάν Wi-Fi, η επίλυση του κυκλοφοριακού κ.α Ελπίζω ότι θα έρθει σύντομα η στιγμή να τα δούμε και στο δήμο Πύργου». Στο μεταξύ, για θέματα του δήμου Πύργου μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Πύργου ο Γιάννης Αργυρόπουλος

Categories: Τοπικά


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *