Γιώργος Χήνος: «Ζητήστε επιτέλους συγγνώμη από τους πολίτες κύριε Περιφερειάρχη…»

Γιώργος Χήνος: «Ζητήστε επιτέλους συγγνώμη από τους πολίτες κύριε Περιφερειάρχη…»

«Ζητήστε επιτέλους μια συγγνώμη από τους πολίτες της Ηλείας των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν και ζωές εκτέθηκαν σε κίνδυνο από τις πρόσφατες πλημμύρες του ποταμού Ενιπέα.
Είναι το λιγότερο που επιβάλλεται να κάνετε, αντί να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα λάθη, την ανεπάρκεια και τις παραλείψεις που δημιούργησαν για πολλοστή φορά τέτοιου είδους φαινόμενα.
Ο ποταμός Ενιπέας δεν είναι ρέμα , ούτε χείμαρρος για να δικαιολογήσουμε τις πλημμύρες από μπαζώματα.
Είναι ένα μεγάλο ποτάμι που διαρρέει την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και γι’ αυτόν το λόγο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Γνωρίζουμε επίσης ότι η Ηλεία, και στο παρελθόν και πρόσφατα, έχει πληγεί από τεράστιες πυρκαγιές που έχουν δημιουργήσει συνθήκες για κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα.
Και εσείς που διαχειρίζεστε 10 χρόνια τώρα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτύχατε και στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών.
Σταματήστε λοιπόν την ανευ ουσίας και περιεχομένου προσπάθεια να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα , σταθείτε με προσοχή απέναντι στους πολίτες και ζητήστε κατ’ αρχήν μια συγγνώμη.
Και κυρίως όλοι μαζί ας σχεδιάσουμε επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής και αντικατολισθητικήςθωράκισης του Νομού που το δικαιούνται οι πολίτες και υποχρεούται η Περιφέρεια να παρέχει».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Χήνος στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα πλημμυρικά φαινόμενα της 6ηςΜαϊου.

Categories: Άρθρα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *